petak, 8. veljače 2013.

Pismo A-tribina

Već duži niz godina A-tribina, gdin koji je već ušao u šestu deceniju života i kojeg je životni put odveo u daleku Australiju, daje svoj doprinos promoviranju vrijednosti FK Sloboda. A-tribina je autor bloga www.a-tribinafkslobodatuzla.blogspot.com/ , a nije propustio ni posljednje aktivnosti da ponudi svoje prijedloge. Prenosimo njegovo javljanje:
Javljam se iz dijaspore, i sa velikim interesovanjem pratim dešavanja oko naseg voljenog kluba. Sigurno nas ima dosta, dijasporaca. Stariji sam (50-godina) pa iz tog čoska ću i koju progovoriti.
Danas je fudbalski klub i velika finansijska obaveza, i ljubav navijača nije dovoljna. Treba konkretno nesto skrojiti da se napravi kratkoročni (pa onda dugoročni) plan za finansiranje kluba. Mislim da grad treba napravit VELIKU podršku našem klubu (naravno sa gradonačelnikom+opštinom). Ako moze da se napravi protest simpatizera FK Slobode i da se ode pred opstinu i naprave male demonstracije: pomagaj Slobodi! Ako nas vec ovako ne čuju preko javnih tribina, ćut će nas tako.
A-tribina podržava ideju osnivanja udruženje,a prenosimo i neke od konkretnih prijedloga:
  • Nabavite bankovni račun, pa će se raja odazvati na akciju spašavanja našeg kluba. Ja bih bio prvi.
  • Obavijestite sve Tuzlake+Tuzlanke oko ovih nasih radnih tribina
  • Nađite stare fudbalere, pa ih pozovite: Avdičević, Šehić, Meškovic, itd. Mislim da bih njihovo prisustvo ojačalo naša nastojanja
Ima dosta simpatizera Slobode koji su lijeni i čekaju stvari na gotovu. Pogotovo stari navijači (50+ godina). PROBUDITE IH. Molim vas da se izabere i odjeljenje za Dijasporu u okviru kluba simpatizera, jer i mi smo željni šta kazati+pružiti.


A-tribina je za kraj objasnio kako je bio dio osnivanja fudbalskog kluba u Sidneyu, Australija, gdje je izlobirao da boje kluba budu crveno-crne. Nama ne preostaje ništa drugo do li da pošaljemo veliki pozdrav u daleku Australiju jednom velikom slobodašu, popularnom A-tribini.

Nema komentara:

Objavi komentar